Bostadsanpassning

Följ vår guide för att förstå hur bostadsanpassning med bidésitsar fungerar.

Sök stöd via kommunen

I Sverige har alla rätt att söka stöd för bostadsanpassning i det egna hemmet. Stödet, som är ekonomiskt, täcker oftast 100% av totalkostnaden. Du ansöker om bostadsanpassningsbidrag i din kommun. För att hitta din kommuns information klicka här. Mer information finns på Boverkets hemsida.

Utprovningsprotokoll

När en arbetsterapeut eller motsvarande skrivit ett intyg på att du har behov av en bidésits behöver du som sökande ibland bifoga ett utprovningsprotokoll med offert när du ansöker om anpassningen hos kommunen. För att kunna skriva ett utprovningsprotokoll behöver vanligtvis en representant från Rebex Homecare komma hem till dig och på plats visa dig vilka olika modeller av bidésitsar vi har att erbjuda. Ibland är en arbetsterapeut eller handläggare från kommunen med och någon närstående kan närvara. Detta har vi gjort i över 30 år och vi har erfarenhet för att besöket ska bli så smidigt och givande som möjligt.

Vid utprovning monterar vi den bidésits du tycker verkar bra på den befintliga toalettstolen. Varmt och kallt vatten samt el ansluts till bidésitsen temporärt och därefter demonstrerar vi funktionerna så att du får se hur allt fungerar. Önskar du sedan själv testa och prova produkten gör du det. För att se vilka bidésitsar vi erbjuder, klicka här.

När utprovningen är klar plockar vi bort utrustningen och skriver sedan ett utförligt utprovningsprotokoll med tillhörande offert som talar om vad du som brukare behöver för utrustning. Offerten skickas sedan till dig. Önskas en kopia till arbetsterapeuten eller till kommunens handläggare ordnar vi det. Besöket tar ca 1 timma och är helt kostnadsfritt.

Välkommen att kontakta oss för en utprovning på bide@bide.se eller telefon 0494-71818